RAMT AF TEENAGELIVET OG ALKOHOL

“Det vigtige er jo at have tiltro til børnene”

’Ramt af teenagelivet’ er en podcast til forældre, som ønsker at hjælpe deres barn gennem en svær tid. 

I dette afsnit sætter vi fokus på teenagere og deres alkoholvaner sammen med Robert på 45 år og hans datter Olivia på 17 år. De taler åbent og ærligt om, hvordan de håndterer alkohol derhjemme.

Børne- og ungdomspsykolog Ulla Dyrløv og misbrugskonsulent Torben Vangsted giver gode råd.

OM TEENAGERE OG ALKOHOL

I Danmark anbefales det, at børn og unge under 18 år ikke drikker alkohol. Alligevel er danske unge blandt dem i Europa, der begynder at drikke tidligst og mest.

Alkohol og den unge hjerne

Den europæiske rusmiddelundersøgelse viser, at 40 % af de 15-16-årige i Danmark har været fulde inden for den seneste måned. Og over halvdelen af danske unge har prøvet at drikke alkohol, inden de fylder 15 år.

Alkohol påvirker og skader særligt den unge hjerne, som er under udvikling. Meget alkohol kan svække indlæring og hukommelse. Unge der begynder at drikke i en tidlig alder er mere udsatte for senere at få problemer med alkohol, rygning og stoffer. Derudover er berusede unge mere udsatte for ulykker, slagsmål, konflikter og uønsket sex. 

Du kan få mere at vide om forældres betydning for unges brug af alkohol og få gode råd til det at have en teenager i familien på Sundhedsstyrelsens site Teenageforældre.dk.


» Hør alle afsnit af podcastserien ‘Ramt af livet’ her

All rights reserved Sundhedstv