Diabetes

Diabetes (sukkersyge) er en sygdom, der rammer mange – både yngre og ældre. At få diabetes vil ofte betyde store og omfattende ændringer for ens hverdag. På denne temaside kan du lære mere om type 1 og type 2 diabetes og få gode råd til hverdagen med sygdommen – både som patient og pårørende.

Livet med en kræftsygdom

At få stillet diagnosen kræft er en voldsom oplevelse. Nogle vil opleve vrede og afmagt – andre, at verden synes at glide forbi én, mens man selv står stille. På denne temaside kan du finde personlige fortællinger om det at have kræft tæt inde på livet både som patient og pårørende. Du kan også få gode råd med på vejen fra en psykolog.

Lungekræft 

Lungekræft er en af de kræftsygdomme, der oftest rammer os. I dette tema ser vi nærmere på, hvad lungekræft er, og hvordan sygdommen opstår og behandles, samt hvilke tanker og udfordringer det kan give for både patienter og pårørende.

Multipel sclerose 

Se videoerne om, hvordan man lever med sclerose – både som den syge og den pårørende. I videoerne kommer du helt tæt på nogle af de mennesker, der har diagnosen inde på livet. Du kan også blive klogere på diagnosen fra et lægefagligt perspektiv gennem videoer om, hvordan diagnosen stilles, og hvilke kognitive udfordringer multipel sclerose giver.

Prostatakræft

Prostatakræft er den hyppigste kræftform blandt mænd, men heldigvis også en kræftform, der sjældent er alvorlig. Se videoerne om, hvad prostatakræft er, og hvilke tanker det kan føre med sig at have sygdommen tæt inde på livet både som patient og pårørende.

Sundhedsråd til 50+

Selvom man føler sig langt fra tilværelsen som pensionist, kan der være flere ting, man med fordel kan tage fat på år forinden for at sikre sig selv en lettere alderdom, når tiden oprinder. I disse film giver læge og professor Bente Klarlund gode råd til, hvordan du kan holde din krop og hjerne frisk.

MERE OM SUNDHEDSTV

SundhedsTV er et digitalt og videobaseret samlingssted for sundhedsinformation. SundhedsTV tilbyder lettilgængelig og troværdig viden om de mest udbredte emner inden for sundhed og sygdom – fra myter om lus til diagnosticering af kroniske sygdomme. SundhedsTV benytter kun autoriserede fagpersoner med relevant sundhedsfaglig uddannelse.