Sundhedsråd til 50+

Det er formentlig de færreste 50-årige, der identificerer sig med en snarlig alderdom. Men kroppen ældes unægteligt år for år, og selvom man er langt fra tilværelsen som pensionist, kan der være flere ting, man med fordel kan tage fat på år forinden, for at sikre sig selv en lettere alderdom, når tiden oprinder.

I disse film giver læge og professor Bente Klarlund gode råd til, hvordan du kan holde din krop og hjerne frisk. Der er nemlig mange vaner, som med fordel kan startes op i god tid, før kroppens skavanker melder sig – særligt omkring kost, motion og vores mentale sundhed.

Sundhedsråd om kost, motion og mental sundhed

Gode motionsvaner
Sundhedsråd

Gode motionsvaner

Hold din hjerne frisk
Sundhedsråd

Hold hjernen frisk

Tre gode madvaner
Sundhedsråd

Tre gode madvaner

Tre simple råd til bedre madvaner

Særligt kostrådet spis varieret er vigtigt at efterleve i hverdagen. Bente Klarlund, som til dagligt leder Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet, giver her tre gode madvaner.

Lav små ændringer i dine motionsvaner

Man behøver ikke sætte næsen op efter at løbe et maraton, hvis man vil begynde at røre sig. Bare det at gå kan faktisk have rigtig god effekt på eksempelvis vores hukommelse og vores kreativitet.

Sådan holder du hjernen frisk

Det er ikke kun kroppen, der skal trænes. Det er også vigtigt at holde hjernen i gang, udfordre sig selv og prøve noget nyt. Bente Klarlund giver tre gode råd til, hvordan du kan holde dig sund rent mentalt.

MERE OM SUNDHEDSTV

SundhedsTV er et digitalt og videobaseret samlingssted for sundhedsinformation. SundhedsTV tilbyder lettilgængelig og troværdig viden om de mest udbredte emner inden for sundhed og sygdom – fra myter om lus til diagnosticering af kroniske sygdomme. SundhedsTV benytter kun autoriserede fagpersoner med relevant sundhedsfaglig uddannelse.

All rights reserved Sundhedstv