RAMT AF LIVET

EN HUDLØST ÆRLIG PODCAST OM SUNDHED OG SYGDOM

‘Ramt af livet’ er en podcast produceret af SundhedsTV, hvor vi taler åbent og ærligt med mennesker, der er ramt. Ramt af sygdom. Ramt af et svigtende helbred. Ramt af en krop, der ikke vil, som de vil. Hos SundhedsTV har vi besluttet at tale om skuffelserne, vreden og bekymringerne, der følger med. Også selvom det kan være svært.

I hvert afsnit sætter vært Susanne Ziba Asmussen fokus på et nyt emne sammen med en gæst, der fortæller sin egen personlige historie og sætter ord på det, man normalt ikke deler med nogen. SundhedsTVs redaktionslæge- og psykolog sætter de personlige beretninger ind i et sundhedsfagligt perspektiv.

Ramt af livet
Uønsket graviditet

Afsnit 5: Ramt af en uønsket graviditet

Femte afsnit af ‘Ramt af livet’ handler om uønsket graviditet. Hvert år vælger 15.000 kvinder at få foretaget en abort, og mange står alene med de tanker og følelser, der følger med, når beslutningen skal træffes. 

I dette afsnit fortæller 38-årige Frejamay om, hvordan det føltes at vælge en abort, og om hvordan man på samme tid kan være afklaret og i tvivl.  

Afsnit 4: Ramt af en blodprop

Fjerde afsnit af ’Ramt af livet’ sætter fokus på livet efter en blodprop. 25.000 danskere rammes hvert år, og det kan medføre store bekymringer hos både den ramte og de pårørende.

Skuespilleren Peter Mygind fortæller i dette afsnit om sine tre blodpropper, og hvordan de både har fyldt ham med angst og taknemmelighed over at være i live.

Ramt af prostatakræft

Afsnit 3: Ramt af prostatakræft

Tredje afsnit af ’Ramt af livet’ handler om prostatakræft og alt det, der følger med sådan en diagnose. Prostatakræft er en hyppig kræftform, der kan variere fra ufarlig tilstand til alvorlig sygdom. Den rammer sjældent mænd under 50 år, men når den gør, er den typisk mere alvorlig end hos ældre mænd.

Jesper på 46 år fortæller i afsnittet om, hvordan det er at blive diagnosticeret med en meget fremskreden form for prostatakræft, og hvordan det har påvirket både ham selv og familien.

nedsat frugtbarhed

Afsnit 2: Ramt af nedsat frugtbarhed

Andet afsnit af ’Ramt af livet’ handler om nedsat frugtbarhed og alt det, der følger med. Der kan være mange årsager til, at kvinder er ufrivilligt barnløse og har svært ved at blive gravide på naturlig vis. Den mest almindelige årsag er alder, men det kan også være lidelser som endometriose, manglende passage i æggelederne eller hormonforstyrrende lidelser, som gør det svært.

Karen på 38 år fortæller i afsnittet sin historie om at gå igennem et fertilitetsforløb alene, og hvilke fysiske og psykiske udfordringer det førte med sig.   

Ramt af overgangsalderen

Afsnit 1: Ramt af overgangsalderen

Første afsnit af ‘Ramt af livet’ handler om den kvindelige overgangsalder og alt det, der følger med. Kroppen går i overgangsalder, fordi æggestokkene holder op med at producere æg, og det får produktionen af østrogen og progesteron i kroppen til at falde. Hedeture, ledsmerter og hormonelle ændringer kan være nogle af generne.

I dette afsnit fortæller Ann på 54 år om, hvordan hun er blevet ramt af overgangsalderen, hvilke udfordringer det har ført med sig, og hvordan hun har tacklet dem.  

SUSANNE ZIBA ASMUSSEN

TV- og podcasttilrettelægger, SundhedsTV

CV
Susanne Ziba Asmussen er uddannet tv- og medietilrettelægger fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet som tilrettelægger hos mange af de store produktionsselskaber herunder Nordisk Film og Blu Productions. Hun har i mange år også arbejdet for DR, hvor hun blandt andet tilrettelagde programmet ‘Kender du typen’. Derudover har Susanne været vært på flere tv-programmer på både DR og TV2.  
 
I 2018 kastede Susanne sig over podcast-mediet, og i 2019 vandt hun prisen for ‘Årets Nyskabelse’ med podcast-serien ‘Eks’er for evigt’, som hun selv tilrettelagde og var medvært på. 

MOTIVATION 
Som tilrettelægger og podcastvært er det min fornemmeste opgave at tage lytterne i hånden, når den menneskelige historie udfoldes. Jeg motiveres af andre menneskers historier og er dybt taknemlig, hver gang mine gæster viser deres mod og inviterer mig indenfor. Det er vigtigt for mig at skabe et rum, hvor gæsterne kan føle sig trygge nok til at dele både sorg og glæder med mig og lytterne. 

 

 

NEELA MARIA SRIS

Autoriseret psykolog & direktør i psykologhuset Encounter
Redaktionspsykolog, Sundhedstv

CV
Neela Maria Sris er direktør og ledende psykolog i psykologhuset Encounter, som hun har stiftet og bygget op fra bunden. Det rummer i dag fem afdelinger i Danmark. Hun er privatpraktiserende psykolog og hendes faglige styrke ligger især i det terapeutiske arbejde med mennesker. Neelas metodiske udgangspunkt er kognitiv adfærdsterapi, og hun har bred klinisk erfaring inden for bl.a. stress, angst, depression, parterapi, sorg, mm.

Neela brænder for formidling af sit fag og stiller ofte op i TV, radio, og aviser. Derudover er hun en flittig foredragsholder og er tilknyttet Københavns Universitet som ekstern lektor.

MOTIVATION
Som praktiserende psykolog er mit formål at hjælpe mennesker i alle former for udfordrende situationer. Jeg er motiveret af at aftabuisere psykoterapi og dét at gå til psykolog. Som ledende psykolog stræber jeg efter at realisere mine faglige visioner og udvikle nytænkende strategier for at sikre psykologydelser af højeste kvalitet.

Praktiserende læge Bjarne Lühr Hansen

BJARNE LÜHR HANSEN

Speciallæge i almen medicin, ph.d
Redaktionslæge, SundhedsTV

CV
Bjarne Lühr Hansen er uddannet speciallæge i almen medicin, ph.d. og har haft egen lægepraksis i 25 år. Han har sideløbende med sin praksis undervist og forsket på Syddansk Universitet og Aarhus Universitet.

Formidling af sundhed og sygdom har været ”den røde tråd” i hans arbejde både som forsker, underviser og læge. Han har skrevet bøger, artikler, holdt foredrag og lavet film om sundhed og sygdom. Bjarne formidler aktuelt som redaktionslæge ved SundhedsTV og som forfatter på flere hjemmesider og brevkasser.

MOTIVATION
Som klinisk arbejdende læge har jeg erfaret, at en letforståelig og faglig korrekt formidling af sundhed og sygdom har afgørende betydning for mine patienter. Alt for ofte har jeg mødt patienter, der har misforstået eller direkte er blevet misinformeret af den tilgængelige digitale information om sundhed og sygdom. Det har ført til unødvendige bekymringer og uhensigtsmæssig adfærd.

All rights reserved Sundhedstv