VELKOMMEN TIL LÆGENS BLOK

Her på bloggen vil vores redaktionslæge Bjarne Lühr Hansen stille skarpt på udvalgte sygdomme og sundhedsemner. Typisk vil det være emner, som mange googler, eller som hører til den aktuelle sæson. Bjarne besvarer ofte stillede spørgsmål, deler ud af sine sundhedsfaglige råd og anbefalinger og hjælper dig med at navigere i myter og misforståelser.

Har du et konkret emne, du godt kunne tænke dig at få fokus på, og som du tænker også er relevant for andre, så skriv til kontakt@sundhedstv.dk. Så vil vi gøre vores bedste for at imødekomme det på Lægens Blok.

Blogindlæg om brystbetændelse

SÅDAN UNDGÅR DU BRYSTBETÆNDELSE

Langt de fleste ammende oplever ophobning af mælk i brystet. Det kan føre til brystbetændelse, som gør meget ondt, og hvor moderen bliver syg. Her kan du få gode råd til, hvordan du undgår, at mælken ophober sig i brystet, og hvordan du undgår at få brystbetændelse. 

Blogindlæg om svie i skeden

KLØE, SVIE OG LUGT FRA SKEDEN

Jeg får mange henvendelser fra unge kvinder, der er bange for, at de har fået en kønssygdom. Kvinderne klager over udflåd, svie, kløe eller lugt fra skeden. Og det kan da også være tegn på en kønssygdom, men der kan også være andre forklaringer.  

Læs blogindlæg om kold lungebetændelse

EN KOLD LUNGEBETÆNDELSE ER IKKE KOLD

I de seneste måneder har jeg i min praksis fået mange henvendelser fra patienter, der er bange for, at de har fået en kold lungebetændelse. Typisk klager de over langvarig og tør hoste. Mit første spørgsmål er altid: Har du feber?

Læs blogindlæg om fnat

FNAT SMITTER – MEN IKKE SÅ MEGET
SOM DE FLESTE TROR

Fnat smitter, når fnatmiden kryber fra en person til en anden. Når jeg skriver ‘kryber’, så mener jeg kryber. Den kan hverken springe, løbe eller flyve.

Bjarne Lühr Hansen

Bjarne Lühr Hansen

Speciallæge i almen medicin, ph.d
Redaktionslæge, SundhedsTV

CV
Bjarne Lühr Hansen er uddannet speciallæge i almen medicin, ph.d., og han har haft egen lægepraksis i 25 år. Han har sideløbende med sin praksis undervist og forsket på Syddansk og Aarhus Universitet.

Formidling af sundhed og sygdom har været ”den røde tråd” i hans arbejde både som forsker, underviser og læge. Han har skrevet bøger, artikler, holdt foredrag og lavet film om sundhed og sygdom målrettet befolkningen. Bjarne Lühr Hansen formidler aktuelt som redaktionslæge ved SundhedsTV og som forfatter på flere hjemmesider og brevkasser.

MOTIVATION
Som klinisk arbejdende læge har jeg erfaret, at en letforståelig og faglig korrekt formidling af sundhed og sygdom har afgørende betydning for mine patienter. Alt for ofte har jeg mødt patienter, der har misforstået eller direkte er blevet misinformeret af den tilgængelige digitale information om sundhed og sygdom. Det har ført til unødvendige bekymringer og uhensigtsmæssig adfærd.

På Lægens Blok vil SundhedsTV identificere og kommentere på nogle af de mange misinformationer, der florerer på internettet.

All rights reserved Sundhedstv