Behandling af ADHD i almen praksis

LÆGE TIL LÆGE 

Det estimeres, at hver praktiserende læge i Danmark har mellem 50-65 patienter med ADHD i sin praksis, hvoraf halvdelen ikke er diagnosticeret. 

Dette afsnit af ‘Læge til læge’ fokuserer på, hvordan praktiserende læger kan håndtere den løbende medicinske behandling af ADHD, når patienterne vender tilbage fra psykiateren. 

Denne patientgruppe kan let blive forstyrrede og have svært ved at overholde aftalte lægetider og holde fast i deres behandling. Som praktiserende læge spiller man derfor en vigtig rolle, når man hjælper patienten ved at minde om den halvårlige kontrol og have en procedure for, hvad der skal gøres, hvis de udebliver. Jo bedre lægen kan hjælpe, desto større er chancen for, at patienten kan håndtere sin behandling. 

I podcasten forklarer praktiserende psykiater, Anne Phillipsen, hvordan du som praktiserende læge kan vurdere patientens stabilitet og hjælpe med at reducere stress, hvis det er nødvendigt. 

Hun anbefaler at anvende et skema fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside (link) til den halvårlige kontrol for at opnå et overblik over de aktuelle problemer, patienten oplever. Derudover bør man kontrollere blodtryk, puls og vægt og sikre sig, at patienten fortsat er stabil.

Udgivet 22.05.2023

Abonner på ’Læge til læge’ i din foretrukne podcast-app. Så går du ikke glip af de nyeste udgivelser.

Annoncelink

Besøg Takedas site med viden her:

Værktøj til læger:

» Opsporing og håndtering af ADHD hos voksne i almen praksis

All rights reserved Sundhedstv