HIV i dag

LÆGE TIL LÆGE 

I dag er HIV en sygdom, man lever med, og ikke en sygdom man dør af. Hvis man følger sin daglige behandling, vil man have samme levetid og samme forudsætninger for et godt liv som den øvrige befolkning, ligesom man heller ikke kan smitte andre.

Men der er stadig uvidenhed om HIV blandt danske sundhedsfaglige. Mange med HIV oplever stigma fra både samfundet og sundhedssystemet.

Thomas Benfield, der er overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, giver i dette afsnit af ’Læge til læge’ gode råd til, hvordan du som praktiserende læge kan blive bedre til at finde patienter med HIV ved at teste mere målrettet. Derudover giver han et grundigt indblik i behandlingen af HIV og hvad den betyder for andre sygdomme, man måtte have. Han giver også gode råd til, hvordan du bedst hjælper dine patienter med HIV med at håndtere de fordomme, de stadig kan møde 40 år efter, at epidemien brød ud. Så du som praktiserende læge bliver klædt på til at hjælpe dine patienter med HIV bedst muligt.

Udgivet 29.11.2023

Abonner på ’Læge til læge’ i din foretrukne podcast-app. Så går du ikke glip af de nyeste udgivelser.

Lyt også til en patientfortællinger om at have HIV her.

All rights reserved Sundhedstv