Onkologens perspektiv på adjuverende immunterapi

LÆGE TIL LÆGE 

Når en patient har fået foretaget et kirurgisk indgreb i forbindelse med behandling for malign melanom, vil onkologen efterfølgende tale med en gruppe af patienterne omkring muligheden for adjuverende immunterapi. Det er en særlig gruppe af patienterne, som ud fra en række kriterier er vurderet til at have en tilstrækkelig høj risiko for tilbagefald på trods af det operative indgreb.

I dette afsnit fortæller Lars Bastholt, onkolog og overlæge ved Odense Universitetshospital om de overvejelser onkologen har i forbindelse med adjuverende immunterapi med fokus på shared disicion making. For denne fælles beslutningstagning er helt essentiel men har også iboende dilemmaer.

Et af dilemmaerne er, at gruppen af patienter, der tilbydes adjuverende immunterapi efter et kirurgisk indgreb, egentlig er raske men har en risiko for et tilbagefald. Dog kan man ikke sige, om det er den ene eller den anden patient, der får tilbagefald.

Lyt med her, hvor onkolog og overlæge, Lars Bastholt forklarer dilemmaerne og giver sit input til, hvordan patienten kan vejledes – og også fortæller om, hvordan fremtidsperspektiverne ved adjuverende immunterapi ser ud.

Udgivet 19.06.2023

Abonner på ’Læge til læge’ i din foretrukne podcast-app. Så går du ikke glip af de nyeste udgivelser.

Lyt også til kirurgens perspektiv på adjuverende immunterapi her.

All rights reserved Sundhedstv