- Læs transskription af filmen
-
Hvornår smitter forkølelse?
Forkølelse er en virusinfektion i luftvejene. Sygdommen smitter, især inden man bliver syg. Altså inden man får løbenæse og hoste. Så derfor giver det ikke nogen mening at isolere et barn. Altså holde barnet hjemme fra daginstitution.
Gode råd mod forkølelse hos baby
Man kan ikke behandle selve forkølelsen, som er en virusinfektion. Den forsvinder af sig selv i løbet af nogle dage til en uge, men man kan gøre nogle ting, som kan afhjælpe, de symptomer børnene får, når de er forkølede. Man kan hæve hovedgærdet, man kan sørge for at lindre snottet i næsen, ved at bruge nogle saltvandsdråber, der opløser det. Og man kan bruge en snotsuger til at tage noget af snottet væk, og endelig så kan man give paracetamol, som virker dels febernedsættende, men som også er smertestillende.
Hvornår bør man tage sit barn til lægen?
Man skal tage et barn med forkølelse til lægen, hvis det har høj feber - det vil sige over 39,5. Eller hvis det har påvirket vejrtrækning, eller hvis det er meget anderledes, end det plejer at være, og ikke vil smile og ikke vil lege og ikke vil spise.
Praktiserende læge Bjarne Lühr Hansen fortæller i denne film om mulighederne for at lindre forkølelse hos din baby eller barn. Filmen er sponsoreret af ApoPro.
Sponsoreret af