- Læs transskription af filmen
-
Hold øje med om dit barn kommer i væskemangel
Det der er så farligt, når man bliver ramt af roskildesyge og omgangssyge for børnenes vedkommende især er, at de kan komme i væskeunderskud. Man kommer i væskeunderskud, fordi man kaster op og har diarré. Man taber simpelthen væsken ud af kroppen. Tegnene på at barnet mangler væske, kan være, at der er under tre våde bleer i døgnet, at barnet er tør i munden, har mørke render rundt om øjnene, og så kan barnet også virke slapt og sløvt. Det gør ikke så meget, at barnet ikke har lyst til at spise i en kort periode, det kan barnet godt klare. Men barnet kan ikke klare, at det ikke får væske nok.
Gode råd, hvis dit barn har omgangssyge
Tricket er, at barnet skal have små mængder hyppigt, fordi barnets mave ikke er så stor. Det er en god idé at prøve med forskellige slags drikkevarer, og man kan også prøve med is, hvis det er det, barnet vil have.
Hvis du ammer, så skal du amme hyppigere. Har du stadig svært ved at få nok væske i barnet, så forsøg med en teske, en sprøjte eller en flaske. Afkøl noget kogt vand, og så prøv at giv dem det. Et sidste godt råd er, at man på apoteket kan købe nogle salt-/sukkerblandinger, som kan supplere ens salt-/sukkerbehov. Det kan godt smage dårligt, og derfor er det en god idé at putte noget sukkerfrit saft i. For de flestes vedkommende er der ikke nogen grund til at gå til læge. Roskildesyge går som regel over af sig selv indenfor 3-7 dage.
I videoen fortæller læge Ida Biering-Sørensen om, hvad man som forælder skal være opmærksom på, hvis man har et barn med omgangssyge eller roskildesyge. Videoen præsenteres i samarbejde med Læger Formidler.
I samarbejde med